Video Aspect Ratio: 9:4DIT IS HET TEAM VAN KNIEPIJNVRIJ

Wij staan voor jou klaar!

Ontmoet het Team van Kniepijnvrij

Specialisten in knieklachten

Los knieartrose pijn op met Kniepijnvrij
Dr. Maarten Moen -Topsportarts TeamNL
Maarten Moen is Chef arts bij NOC*NSF en zorgt voor de hoogwaardige inhoud van het Versla Artrose en het Jumpers knee programma.
Ontmoet  Moen


Drs.Yde Engelsma helpt samen met Kniepijnvrij om jouw kniepijn op te lossen
Drs. Yde Engelsma Orthopedisch Chirurg
Yde Engelsma is Orthopedisch Chirurg bij Bergman Clinics en is expert op het gebied van knieklachtenOntmoet Engelsma
Ronald Vermeer Topsport Fysiotherapeut
Ronald Vermeer is Topsport Fysiotherapeut en was jarenlang de fysiotherapeut bij het eerste van Ajax en FC Utrecht en weet derhalve alles van knieën
Ontmoet Ronald
Kniepijnvrij - los de pijn in je knie op
Michael de Levie 

Knie  specialist

Michael de Levie is oprichter van The KneeClub en is specialist in knierevalidatie 

Ontmoet Michael
Kniepijnvrij - los de pijn in je knie op
Fenna van Doesburg Fysiotherapeut
Fenna van Doesburg is fysiotherapeut en in de leer geweest bij Stijn en heeft zo alle soorten knieklachten wel voorbij zien komenOntmoet Fenna


Sigrid Bakker "Patiëntmodel" en back office

Sigrid is het bekende gezicht van Kniepijnvrij. Zij is het model en doet de oefeningen voor bij de video-instructies. Daarnaast werkt ze op de backoffice en houdt ze zich bezig met Marketing.

Ontmoet Sigrid
Stijn Haverkamp Oprichter Kniepijnvrij
Stijn Haverkamp is de oprichter van kniepijnvrij en is gespecialiseerd in het oplossen van alle uitdagende knieklachten

Ontmoet Stijn


Los knieartrose pijn op met Kniepijnvrij

Ontmoet dr. Maarten Moen

Dr. Moen is als chefarts werkzaam in de medische staf van NOC*NSF, de Olympische en Paralympische organisatie en bij Bergman Clinics.


Dr. Moen specialiseert zich in sport- en overbelastingsklachten bij zowel topsporters als amateurs, en biedt deskundige niet-chirurgische behandelingen en advies over belasting en training. Sportgeneeskunde staat centraal in zijn aanpak.


Behandeling van sport-en overbelastingsklachten

Dankzij zijn rol als topsportarts bij NOC*NSF, deelt Dr. Moen met een selecte groep Nederlandse artsen als een van de eersten nieuwe topsportontwikkelingen bij de behandeling van sport- en overbelastingsklachten zoals de jumpers knee.

Naast zijn werk als topsportarts bij NOC*NSF doet hij veel onderzoek naar de behandeling van knie slijtage.


Samenwerking met Kniepijnvrij

Samen met Kniepijnvrij is Dr. Moen betrokken bij de ontwikkeling van het Versla Artrose programma en het jumpers knee programma. Door deze gebundelde kennis op het allerhoogste Olympische niveau ben jij zeker van de nieuwste ontwikkelingen en ervaring bij de behandeling van deze uitdagende knieklachten. Deze kennis is dus altijd in ontwikkeling en zo blijven wij onze programma's ontwikkelen om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen


Zo is er bijvoorbeeld recent een nieuwe module toegevoegd bij het Versla Artrose programma over de beste supplementen op het gebied van klachtenvermindering bij Knie artrose. 

Dit betekent optimale voordelen voor uw specifieke klachten!


Wanneer moet je met knieklachten naar Dr Moen?

Als je nog geen fysiotherapie hebt gehad om knieklachten als gevolg van de Jumpers knee of Knie Artrose aan te pakken dan is dit zinvol om dit eerst te doen alvorens een bezoek te brengen aan Dr. Moen. Helaas is het lang niet altijd zo dat elke fysiotherapeut de kennis en kunde in huis heeft om je de juiste oefeningen te bieden. Wil je zeker weten dat je de juiste oefeningen doet start dan met het Jumpers Knee of het Versla Artrose Programma van Kniepijnvrij. 


Ben je dan nog niet geheel tevreden over het resultaat dan is een bezoek aan Dr. Moen in de Bergman Kliniek een aan te raden. Dr. Moen kan dan samen met jouw bekijken wat de vervolgstappen zouden kunnen zijn om verdere klachtenverbetering te gaan realiseren. 


Een andere reden om Dr. Moen te bezoeken is het stellen van een nauwkeurige diagnose van je knieklachten en om een doeltreffend behandelplan op te stellen om de pijn te verlichten en het herstel te bevorderen.


Drs.Yde Engelsma helpt samen met Kniepijnvrij om jouw kniepijn op te lossen

Ontmoet Drs. Yde Engelsma

Drs. Yde Engelsma behandelt sport- en knieletsels met expertise in arthroscopische technieken. Zijn specialisatie is gegroeid na onderzoek in het OLVG over schouderinstabiliteit, gevolgd door opleidingen in vooraanstaande ziekenhuizen zoals het Medisch Spectrum Twente, Medisch Centrum Alkmaar, VU Medisch Centrum en het Spaarne Ziekenhuis, na zijn afstuderen aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Combispreekuur Drs. Engelsma en Stijn Haverkamp

In het tweewekelijks combispreekuur bespreken Drs. Engelsma en Stijn Haverkamp de uitdagende knieklachten. Tijdens dit combispreekuur wordt er gezamenlijk gekeken wat de opties zijn om de knieklacht te kunnen verbeteren. Stijn kijkt dan wat er met fysiotherapie nog bereikt kan worden en Drs. Engelsma bekijkt of er een operatie indicatie aanwezig is. Samen zorgen wij er zo voor dat mensen niet onnodig geopereerd hoeven worden en daarnaast als ze dan toch geopereerd moeten worden het resultaat optimaal zal zijn.

Door deze gecombineerde poli's worden we allebei elke keer weer wijzer waardoor wij jouw knieklacht nog beter kunnen doorgronden. 

Lees dit blog ook over hoe zo'n combispreekuur eruit ziet.


Consult bij Drs. Engelsma

Heb jij knieklachten die mogelijk verdere diagnostiek nodig hebben of zelfs een operatie? Dan kan je een afspraak maken op de poli van Drs. Engelsma. Daarvoor heb je dan wel een verwijzing nodig van je huisarts. Via Kniepijnvrij is er een mogelijkheid om een plek op de gecombineerde poli te krijgen, mits je daarvoor al bij Kniepijnvrij onder behandeling bent. 


Ronald Vermeer Kniepijnvrij

Ontmoet Ronald Vermeer

Sinds 2000 is Ronald Vermeer actief in de (top)sport, met ervaring bij de KNVB, Praktijk Medicort (Utrecht), 10 jaar bij FC Utrecht (1e) en de laatste 7 jaar bij AFC Ajax (1e).


Hij heeft uitgebreide scholing gehad, waaronder Sportfysiotherapie, Master Manuele Therapie, Dry Needling, Kinesiologie, en is momenteel bezig met de KPNI-opleiding (Klinische Psycho-neuro-immunologie).

Ronald integreert manuele therapie en sportfysiotherapie met technieken uit de Professional Applied Kinesiology en KPNI. Zijn passie is samen met de patiënt de oorzaken van klachten te ontdekken, met als doel te streven naar een gezonder en fitter leven.


Samenwerking met Kniepijnvrij

Als je met de programma's van Kniepijnvrij nog niet het resultaat hebt geboekt wat je had gehoopt dan helpen we je graag verder in de praktijk. Het oplossen van de meest complexe knieklachten is en blijft een uitdaging die wij graag aangaan. Met de kennis en ervaring van Ronald Vermeer zijn wij in staat de meest complexe knieklachten te ontrafelen. Ronald kijkt verder dan alleen het houding-en bewegingsapparaat en neemt onder andere voeding en je darmfunctie mee in zijn analyse. Wist je dat hij al meerdere onbehandelbare knieklachten heeft kunnen oplossen door een glutenvrij dieet te adviseren?

Ronald Vermeer heeft een eigen praktijk in de Meern en werkt ook voor FysioHolland op de locatie Naarden samen met Kniepijnvrij oprichter Stijn Haverkamp. 


Wil je graag direct een afspraak maken bij Ronald Vermeer in Naarden? Geef dat dan aan bij de opmerkingen in het contact formulier


Kniepijnvrij - los de pijn in je knie op

Ontmoet Micheal de Levie

Michael de Levie, sportfysiotherapeut en kniespecialist bij FysioHolland Amsterdam, leidt samen met Dr. Mutsaerts de kniepoli in het OLVG.


Als voorzitter van de kenniskring knie bij FysioHolland en gepassioneerd fysiotherapeut behaalde hij in 2007 zijn fysiotherapie diploma. Zijn enthousiasme voor knierevalidatie en sport leidde tot samenwerking met Jules Alberga in 2011, resulterend in The KneeClub en Kniepedia. Michael, bedenker en oprichter van The KneeClub, streeft naar een allesomvattend platform voor cliënten.


Samenwerking met Kniepijnvrij

Micheal is specialist in knierevalidatie na knieletsel. Hij weet alles over de revalidatie en zorgt ervoor dat je weer zo fit en sterk mogelijk uit je revalidatie komt. Hij schakelt Stijn in als een revalidatie niet zo goed loopt als gehoopt en er meer specifiek behandeld moet worden. Andersom schakelt Stijn de expertise van Michael in als hij vindt dat een patiënt nog beter opgetraind moet worden

Kniepijnvrij - los de pijn in je knie op

Ontmoet Fenna van Doesburg

Fenna van Doesburg is fysiotherapeut en is in de leer geweest bij Kniepijnvrij oprichter Stijn Haverkamp. Ze heeft daarbij de fijne kneepjes van het vak geleerd en heeft zo alle soorten knieklachten wel voorbij zien komen en behandeld. 


Naast de behandeling zorgt zij voor het periodiek testen van de progressie. Als je in behandeling bent bij Kniepijnvrij willen we graag inzichtelijk hebben hoe jouw progressie eruit ziet om zo te kunnen beoordelen of je op de goede weg bent of dat we (wat) moeten bijsturen. Middels spierkrachtmetingen met de Microfet weten we snel waar jij staat in jouw herstel. Wij streven naar een significant meetbaar resultaat in maximaal 6 weken. 

Fenna beheerst daarnaast alle speciale technieken (onder andere de sleutelmanipulatie bij knieholtepijn en specifieke kapselrektechnieken) om je knieklachten snel te doen verminderen. 

Ook kan ze jou in de praktijk helpen met het uitvoeren van de oefeningen. Dat is zeker een uitkomst als je wat meer ondersteuning nodig hebt naast de video-instructies.


Kniepijnvrij - los de pijn in je knie op

Ontmoet Sigrid Anne Bakker

Sigrid is bekend van de youtube video's. Zij doet samen met Kniepijnvrij oprichter Stijn Haverkamp voor hoe je de oefeningen voor je knie moet uitvoeren. Het leuke hierbij is dat zij dit (waarschijnlijk net als jij) niet perfect kan. De aanwijzingen die zij dan krijgt van Stijn voor het optimaal uitvoeren van de oefeningen kan jij dan ook weer goed gebruiken om jouw oefeningen goed uit te voeren

Naast het voordoen van de oefeningen is Sigrid werkzaam op de backoffice van Kniepijnvrij en staat ze jou te hulp bij het oplossen van problemen met inloggen of andere vragen. 

Tevens is Sigrid verantwoordelijk voor de  marketing en communicatie binnen Kniepijnvrij.

Ontmoet Stijn Haverkamp

Op een missie met Kniepijnvrij

Kniepijn is een hardnekkige en vervelende klacht. Veel van mijn patiënten lopen al jaren met deze klacht rond als ze bij mij aankloppen. Mensen die last hebben van pijn in de knie ervaren forse beperkingen in hun dagelijks leven en sport, verlies van kwaliteit van leven, toename van bewegingsangst, psychische klachten, angst voor een prothese. Zij maken zich zorgen of een toekomst zonder pijn in de knie wel mogelijk is.

Hierbij kan en wil ik met Kniepijnvrij het verschil maken

“ In mijn carrière heb ik té vaak teleurgestelde en gedesillusioneerde mensen in mijn spreekkamer gehad die gefrustreerd vertelden dat ze ondanks vele maanden - en soms jarenlang - pijnlijke oefeningen doen bij hun fysiotherapeut, nog steeds pijn in hun knie hadden. Ik voelde het als mijn persoonlijke missie om deze mensen te helpen bij het oplossen van de pijn in hun knie. En die missie heeft na vele jaren studeren, uitvoerig onderzoek doen en het uitvoeren van talloze behandelingen uiteindelijk geresulteerd in deze online methode’s voor hulp bij de pijn in jouw knie!

Ik geloof in heldere uitleg om het inzicht in je klacht te vergroten, doelen stellen en progressief je belastbaarheid te vergroten middels wetenschappelijk bewezen oefeningen. Geen honderden verschillende , maar slechts een paar effectieve oefeningen die je gefaseerd en progressief verzwaard - zijn de sleutel tot succes. In de online programma’s van Kniepijnvrij® krijg je de routekaart naar een Kniepijnvrij leven. Op eigen kracht. Ik vind dat iedereen met knieklachten toegang moet hebben tot de beste en meest betaalbare zorg. Daarom heb ik er alles aan gedaan om zo compleet mogelijke programma’s te maken die je eenvoudig en letterlijk kan volgen. En dat kun jij heel goed zelf zolang je maar weet - en leert - hoe je dit moet doen. De online programma’s van Kniepijnvrij® leren jou hoe je dit op eigen kracht kunt. Maar moet je dan alles alleen doen?” 

Ik heb in mijn werk als fysio- en manueel therapeut ervaren dat veel mensen met het patellofemoraal pijnsyndroom niet herstelden na een bezoek bij de orthopedisch chirurg of de fysiotherapeut. Ook uit verschillende onderzoeken blijkt dat ondanks interventies veel patiënten (zo’n 50-60%) niet herstellen van het patellofemoraal pijnsyndroom op de langere termijn. Dat kan en moet anders! 

Ik heb de kniepijnvrijmethode opgericht omdat ik vind dat deze klacht niet goed behandeld wordt. Er wordt  bij deze complexe chronische klacht veel teveel op mechanisch niveau gekeken en te weinig specifiek naar de oorzakelijke factoren zoals over- en onderbelasting/ spierkrachttekort/ balans of hyper/hypomobiliteit. En daarbij wordt de pijnklacht vaak ook niet goed begrepen wat voor heel veel frustratie zorgt bij mijn patiënten met kniepijn. En vaak worden hierbij de mentale- en fysieke voorwaarden om daadwerkelijk te kunnen herstellen, niet meegenomen. Dan heb ik het over sensitisatie, stress, mindset, ademhaling en je slaapkwaliteit. Dit zijn essentiële zaken om kniepijnvrij te worden! 

Onze programma's

Basis

Programma

Train je heupspieren sterk! Verbeter je looptechniek en verhelp de pijn in je knie. Een echte aanrader voor hardlopers!

Los je jumpers knee klacht op met Kniepijnvrij

Jumpers knee Programma

Met het jumpers knee programma train jij jezelf in 5 fases weer naar een kniepijnvrije sporthervatting toe.


Los knieholtepijn op met Kniepijnvrij

Knieholte 

Programma

Met het knieholte programma van Kniepijnvrij pak jij de oorzaak aan van de pijn in jouw knieholte.


Los het patellofemoraal pijnsyndroom op met Kniepijnvrij

Kniepijnvrij 

Methode

Zeg maar dag tegen het patellofemoraal pijnsyndroom (knieschijfpijn) met deze unieke Methode!


Los knieartrose pijn op met Kniepijnvrij

Versla Artrose  Programma!

In dit programma van Kniepijnvrij leer jij alles over artrose en maak je jouw knieën artroseproof!


Met de wintersporttraining van Kniepijnvrij en the kneeclub ga jij optimaal voorbereid op wintersport

SneeuwFit & Zeker

Met dit programma zorg jij voor een optimale wintersport voorbereiding!

Dit is wat anderen over Kniepijnvrij® zeggen

Ik kan weer crossfitten!

“Na 3 jaar lang pijnlijke oefeningen gedaan te hebben bij de fysiotherapeut heeft Kniepijnvrij ervoor gezorgd dat mijn knie snel weer goed voelt! Zonder pijnlijke oefeningen!”


Selena - crossfitster
Ik ben kniepijnvrij!

“Na 5 jaar verschillende onderzoeken en behandelingen gehad bij verschillende artsen, fysiotherapeuten en manueel therapeuten ben ik eindelijk af van de pijn in mijn knie. Na acht weken was ik zo goed als pijnvrij en ben ik Stijn en zijn Kniepijnvrij Methode heel dankbaar!”

Eva - fitness
Ik kan weer mijn werk uitvoeren!

Mijn chronische jumpers knee ging maar niet over. Door Kniepijnvrij kan mijn knie inmiddels de zwaarste belasting weer aan! Heel erg bedankt Stijn dat je mij met Kniepijnvrij van de vreselijke pijn af hebt kunnen helpen!

Max - Professioneel skiër

Mijn werkervaring

2007: CUM LAUDE afgestudeerd aan de Hoge School Utrecht voor Fysiotherapie

2007-2010: Hoofd Fysiotherapeut hoofdselectie Sparta Rotterdam en A1

2010: Fysio FC Utrecht Vrouwen

2011: Fysio Nederlands Heren Lacrosse Team

2013: Fysio Larensche Mixed Hockey Club Dames 1

2015: Overall fysio TeamNL European Games Azerbaijan

2015-heden: Fysio Nederlands Handboog Team, Nederlands Boksteam, Nederlands Tafeltennisteam, Nederlands Curling Team.

2010-heden: Fysio- manueel Therapeut Fysioholland/Medicort. Fysiotherapie voor (Top)sporters. Gespecialiseerde behandeling van patiënten met voorste kniepijn.

2016: Algemeen fysiotherapeut TeamNL tijdens de  Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016

2018-heden: Lid kernteam Fysiotherapeuten TeamNL

2019-heden: High Performance Partner TeamNL

2019: CUM LAUDE afgestudeerd voor mijn Master na Master Manuele Therapie aan de Vrije Universiteit Brussel

2019: Overall fysio TeamNL European Games Wit-Rusland

2020: Oprichting van de Kniepijnvrij® Methode

2021: Algemeen fysiotherapeut TeamNL tijdens de Olympische Spelen van Tokyo in 2021

2023: Overall Fysiotherapeut TeamNL tijdens de European Games in Krakau 2023


Het ontstaan van de Kniepijnvrij Methode

Nadat ik in 2007 cum laude afstudeerde als fysiotherapeut ronde ik in 2013 mijn Master Manuele Therapie in Amersfoort af met als onderwerp het effect van een manipulatie van het SI-gewricht bij voorste kniepijn. Tot mijn verbazing konden mensen met voorste kniepijn na de manipulatie van het SI-gewricht ineens wel zonder pijn de trap op waarbij dit eerst niet pijnvrij lukte!

Dit effect ben ik verder gaan onderzoeken en ik heb gaandeweg de methode verder geperfectioneerd. 

Door mijn intensieve samenwerking met de orthopedisch chirurgen van de toonaangevende Bergman Kliniek in Naarden had ik de mogelijkheid veel patiënten met deze klacht te kunnen behandelen. De orthopedisch chirurg kon de diagnose stellen maar kon, begrijpelijk, verder niks voor deze patiënten betekenen. 

Ik zag veel teleurgestelde patiënten die op iets anders gehoopt hadden. Ik had als doel gesteld deze patiënten binnen 6 behandelingen weer op de rit te hebben.

Om dit te realiseren heb ik een 2e master gevolgd aan de Vrije Universiteit Brussel, er meer dan 20+ cursussen in gevolgd en meer dan 100+ artikelen over gelezen, presentaties over dit onderwerp gegeven en er zelfs een wetenschappelijk artikel over geschreven. 

9 jaar en 1200+ patiënten verder heb ik de methode verder weten te perfectioneren. Hierdoor kan ik zeggen dat minimaal 80% van mijn patiënten binnen 6 behandelingen in een periode van 6 weken een minimale significantie blijvende verbetering realiseert van 30-80% in de pijn en dat ze de knie ook weer normaal kunnen belasten in het dagelijks leven en met sport. Dit zijn patiënten die elders totaal geen resultaat hebben behaald! Inmiddels heb ik door al deze kennis en ervaring de Kniepijnvrij-Methode ontwikkeld die nu ook online beschikbaar is. Naast het programma voor het patellofemoraal pijnsyndroom heb ik inmiddels ook 3 andere programma’s weten te ontwikkelen. Een programma voor pijn in de knieholte, een programma voor de jumpersknee en een programma voor artrose. 

Ben je benieuwd of ik jou daar ook mee kan helpen? Klik hieronder voor meer informatie over de Kniepijnvrij® programma’s.

Wetenschappelijk Onderzoek over de Kniepijnvrij Methode

Na 7 jaar studie en werk is mijn artikel over de behandeling van het patellofemoraal pijnsyndroom middels manuele therapie van de lage rug, heup en het si gewricht gepubliceerd in de BMC! Lees in mijn blog waarom behandeling van de lage rug ook invloed heeft op de pijn in je knie!


Kniepijnvrij Onderzoek

De lage rug speelt een belangrijke rol bij de behandeling van kniepijn

De resultaten van het onderzoek

Ik heb 5 meetinstrumenten gebruikt om het effect van de behandeling te testen. 

  • De maximale pijn (Pain Max). Hierbij is 0 geen pijn en 100 ondraaglijke pijn
  • De minimale pijn (Pain Min)
  • De huidige pijn (Pain currunt)
  • De AKPS functie score (Deze vragenlijst gebruik ik ook in de Kniepijnvrij Test) Hierbij is 0 volledig beperkt en 100 volledige functie
  • De MVPF. (De maximale kracht)


Dit zijn de uitslagen:

  • De maximale pijn daalde van 74 naar 34 in 12 weken
  • De minimale pijn daalde van 7 naar 0 
  • De huidige pijn daalde van 33 naar 0 
  • De functie verbeterde van 67 naar 87