De Intake

Wil je liever face to face behandeld of beoordeeld worden?

Wil je liever face to face behandeld of beoordeeld worden door Stijn Haverkamp van Kniepijnvrij dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Dit zal dan gebeuren op de praktijk in Naarden. Deze locatie is goed bereikbaar en is centraal gelegen in Nederland. Tijdens de intake hebben we samen ongeveer 50 minuten om te achterhalen wat de pijn in je knie veroorzaakt en hoe dat komt. Als we dat weten dan is dat vaak ook de sleutel om weer van de kniepijn af te komen. In dit eerste consult zal ik eerst uitgebreid je klachten met je doornemen. Daarbij staat niet jouw knie centraal maar jij als persoon met pijn in de knie. Ik kijk verder dan alleen jouw kniepijn. En dat is belangrijk. Want de pijn in je knie is meer dan alleen pijn in je knie. Dat komt ergens vandaan. Of dit nu komt door overbelasting, of door een gebrek aan stabiliteit en spierkracht, of misschien juist wel als gevolg van stress, angst, slechte nachtrust, of sensitisatie. Hier komen we tijdens het vraaggesprek achter. Dat zal resulteren in een hypothese. Dan is het tijd om te onderzoeken of deze hypothese klopt.

Hierbij zal er het volgende gedaan worden:

 • Diagnose stellen

 • Uitsluiten van andere (ernstige) pathologieën 

 • Functioneel onderzoek op balans en controle

 • Ketenanalyse (controle op mobiliteit in de wervelkolom, heupen, knieen, enkels)

 • Spierlengte testen

 • Spierkrachttesten

 • Weefselspanning/onrust

Hieruit volgt altijd een logisch fysiotherapeutische werkdiagnose. Dat betekent dat je uitsluitsel krijgt waarom je pijn hebt in je knie, wat de prognose is en wat er gedaan moet worden zodat je kniepijnvrij kan worden.

Mocht er nog twijfel bestaan over de diagnose dan kan er snel een consult worden geboekt op mijn polispreekuur samen met Orthopedisch Chirurg Yde Engelsma. Hier kan aanvullende diagnostiek zoals MRI en rontgen ingezet worden om uitsluitsel te geven over de diagnose en het beleid. Doordat wij intensief samenwerken (letterlijk zitten we 1 gang van elkaar vandaan) is dit snel geregeld zonder gezeur en gedoe. Eventueel kan ik zelf ook gebruik maken van echografie tijdens de intake om aandoeningen van de pezen rondom de knie uit te sluiten. Dit is gratis en zit bij het consult inbegrepen indien nodig!

Nadat de route naar een knie pijnvrij leven duidelijk is gaan we gelijk starten. Dat kan zijn dat ik een korte proefbehandeling geef of dat je oefeningen voor thuis of in de sportschool meekrijgt. Het onderzoek wordt dus altijd gecombineerd met al een eerste behandeling! En wil je dan verder door mij geholpen worden dan kan je in behandeling bij mij komen. Een andere mogelijkheid is als je bijvoorbeeld van heel ver moet komen dat je gaat starten met het online programma of dat je een verslag meekrijgt voor je eigen fysio in de buurt.

Toch liever Online? bekijk onze programma's

Basis

programma

Train je heupspieren sterk!  Verbeter je looptechniek en verhelp de pijn in je knie. Een aanrader voor hardlopers!

Jumpers knee programma

Met het jumpers knee programma train jij jezelf in 5 fases weer naar een kniepijnvrije sporthervatting toe.


Knieholte 

programma

Met het knieholte programma van Kniepijnvrij pak jij de oorzaak aan van de pijn in jouw knieholte.


Kniepijnvrij 

Methode

Zeg maar dag tegen het patellofemoraal pijnsyndroom (knieschijfpijn)


Versla 

Artrose!

In dit programma van Kniepijnvrij leer jij alles over artrose en maak je jouw knieën artroseproof!


De behandeling 

Na het onderzoek kan je ervoor kiezen om bij mij of mijn collega’s onder behandeling te komen om kniepijnvrij te worden. De behandeling neemt dan ongeveer 25-50 min in beslag en bestaat uit het evalueren van de afgelopen behandeling en wat het effect is geweest. Aan de hand daarvan wordt er weer een behandeling gedaan en krijg je een aanpassing in je oefenschema. Deze oefeningen voer je dan onder begeleiding uit in de ruime en prettige oefenzaal die ingericht is met de nieuwste apparatuur.  Er zijn kleedkamers waar je je kan omkleden en douchen (buiten corona).

Tijdens de behandeling kunnen er meerdere dingen gedaan worden. Alles gaat natuurlijk in overleg met jou. Zo vinden we de beste manier voor jou. Dit kan zijn:

 • Segmentale behandeling. Hierbij wordt je knie “op afstand” behandeld. Via je rug/ bekken of heup is het mogelijk de spanning van de spieren rondom je knie te verminderen. Dit geeft direct pijnverlichting en zorgt ervoor dat je beter kan trainen. De segmentale behandeling kan bestaan uit bindweefselmassage van je onderrug, het mobiliseren van je wervels in je onderrug of het kan zijn dat hier een blokkade zit en dan is het mogelijk deze middels een manipulatie te verhelpen. Bij een manipulatie wordt de rug “gekraakt”. Dit klinkt eng maar dat is het niet. Hierbij wordt lucht verplaatst. Dit geeft het bekende plop geluid. Hierdoor krijg je direct pijnverlichting en beweegt je rug weer soepeler. 

 • Detonisatie van de bovenbeenspieren. Dit kan gebeuren door super efficiëntie rektechnieken of door het detoniseren van de spieren middels een bepaalde massage techniek. Dit zorgt voor soepelere bovenbeenspieren die hierdoor beter trainbaar zijn en minder spanning op de knie geven.

 • Shockwave. Dit kan goed werken bij hardnekkige spierknopen in de bovenbeenspieren of bij peesproblematiek (bijvoorbeeld een jumpersknee)

 • Ademhalingsoefeningen. Dit doen we samen als er sprake is van een slecht ademhalingspatroon welke jouw herstel of goede nachtrust in de weg staat.

 • Pijneducatie. Ik maak je duidelijk hoe het pijnsysteem werkt en hoe dit jouw knieklacht in stand houdt. 

Uiteindelijk streven we er naar dat er helemaal geen behandeling meer nodig is. Dat je in staat bent zelf je klacht effectief aan te pakken. Maar tot die tijd help ik je graag op weg. 

Dit is wat anderen over Kniepijnvrij® zeggen

Ik kan weer crossfitten!

“Na 3 jaar lang pijnlijke oefeningen gedaan te hebben bij de fysiotherapeut heeft Kniepijnvrij ervoor gezorgd dat mijn knie snel weer goed voelt! Zonder pijnlijke oefeningen!”


Selena - crossfitster
Ik ben kniepijnvrij!

“Na 5 jaar verschillende onderzoeken en behandelingen gehad bij verschillende artsen, fysiotherapeuten en manueel therapeuten ben ik eindelijk af van de pijn in mijn knie. Na acht weken was ik zo goed als pijnvrij en ben ik Stijn en zijn Kniepijnvrij Methode heel dankbaar!”

Eva - fitness
Ik kan weer mijn werk uitvoeren!

Mijn chronische jumpers knee ging maar niet over. Door Kniepijnvrij kan mijn knie inmiddels de zwaarste belasting weer aan! Heel erg bedankt Stijn dat je mij met Kniepijnvrij van de vreselijke pijn af hebt kunnen helpen!

Max - Professioneel skiër

De investering

De kosten voor een intake vallen onder de vergoeding fysiotherapie. Als je (voldoende) aanvullend verzekerd bent dan vergoed je verzekering deze kosten volledig. Als je niet verzekerd bent dan zijn de kosten voor een intake 52.50 en voor een behandeling 47,50 (tarief manuele therapie). Een behandeling duurt 25 minuten.

De kosten voor een intake icm behandeling zijn 52.50 + 47.50 = 100 euro. Hiervoor staat 50 minuten.

De rekening wordt dan vervolgens direct naar je verzekeraar of naar jou gestuurd. 

Wil jij graag een behandeling bij Stijn? Neem dan contact op via onderstaande button. Je wordt dan binnen maximaal 2 dagen terug gebeld voor een intake. Geef daarbij ook aan of je daarbij naar Naarden of Amsterdam wilt komen