Ervaringen Kniepijnvrij® Patiënten

Wil jij weten wat er met jouw knie aan de hand is en hoe je er weer snel van af kan komen? 

Marieke Eyskoot

Presentatrice

"Als eerste over de streep!"

Ik liep de Nacht van de Vluchteling, een wandeling van 40km middenin de nacht, om geld op te halen voor iedereen die door honger, oorlog of onderdrukking alles heeft moeten achterlaten. Om me zo goed mogelijk voor te bereiden, wat klachten te laten behandelen en ervoor te zorgen dat ik er niet met een blessure uit zou komen ben ik bij Stijn en Hylke van Fysioholland geweest. Dat kan ik iedereen aanraden: geweldige begeleiding en behandeling, veel kennis van zaken en tips en ook echte interesse in wat je doet en waarom. Fijn om te weten dat ze er voor je zijn, en ik kijk ernaar uit om meer projecten met ze samen te doen (en: het is heel goed gegaan, ik kwam zelfs als eerste over de streep!).

Kniepijnvrij - los de pijn in je knie op

De Kniepijnvrij Methode is heel handig en makkelijk toegankelijk.

Je kunt de video's terugkijken als het niet meer weet, en het scheelt ook meerdere bezoeken aan de fysio in de praktijk! 

Stijn is super kundig en de passie voor zijn vak spat eraf. Hij kan snel doorgronden wat de aard is van de klachten en denkt echt in mogelijkheden en progressie. Dat maakt dat ik op zijn advies vertrouw (dat je soms wel aangepast moet blijven bewegen in plaats van te stoppen bij pijn), en het heeft me al meerdere keren van klachten af geholpen. Ik kan Stijn en de Kniepijnvrij Methode zeker aanraden!

Alyssa
null
null
null
null

"Kniepijnvrij tijdens de European Games"

2 weken voor de European Games raakte ik geblesseerd aan mijn knie. Mede dankzij de goede hulp van Stijn van Kniepijnvrij was het voor mij mogelijk om toch mijn wedstrijden te kunnen rijden en de finales te kunnen halen. Stijn gaf mij goede feedback tijdens de wedstrijden over mijn knie.
Kniepijnvrij helpt Levi Weidmann bij de European Games
Levi Weidmann - Professioneel BMX TeamNL
"Stijn stond altijd voor mij klaar"
Stijn stond altijd voor mij klaar tijdens de European Games in Polen en heeft mij veel waardevolle tips en inzichten meegegeven. Bijzonder hoe hij op een heel holistische manier naar de klacht/persoon kijkt en ook zaken zoals slaapkwaliteit, voeding en ademhaling meeneemt in de de behandeling. Top!

 

Stijn heeft mij goed geholpen tijdens de European Games
Tanja Helle - TeamNL Tafeltennis 

Michel Hennipman

Special forces Vips

Bedankt voor alle hulp.

Ik heb de laatste maanden veel last gehad van mijn knie. Na 5 operaties die ik al heb gehad blijft dit een aandachtspunt. Nu ben ik de afgelopen tijd enorm goed geholpen door Stijn van Kniepijnvrij.nl. Hij heeft mij diverse tips en oefeningen gegeven. Waar veel fysiotherapeuten hardlopen afraden doet Stijn het juist motiveren om op deze manier de belastbaarheid te vergroten.

Ik ben nu op deze manier het hardlopen rustig aan het opbouwen en ik voel al een enorm verschil! Klachten zijn al zo goed als weg!

Met de kniepijnvrij Methode werd Eva wel kniepijnrvrij

Eva Pijnappel

Wielrenster

"Na 13 jaar kniepijn snel pijnvrij met de Kniepijnvrij Methode van Stijn!"

Na 13 jaar beperkt te worden in mijn dagelijks leven door mijn knieklachten, kan ik dankzij de Kniepijnvrij methode van Stijn Haverkamp eindelijk weer mijn normale leven oppakken. 

In de afgelopen jaren heb ik heel wat sportartsen en fysiotherapeuten gezien. Telkens werd ik weer weggestuurd of was het antwoord dat ik meer moet sporten en bewegen. Iets wat simpelweg niet mogelijk was met de pijn die ik voelde. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Stijn, iemand die mij serieus nam en die wist hoe om te gaan met mijn klachten. 


In plaats van met sportschema’s te komen heeft hij gezorgd dat bepaalde spieren in mijn kuit en knieholte weer loskwamen met de ’sleutelmethode'. Iets wat voor enorme verlichting zorgde. Hierna zijn wij het bewegen gaan opbouwen met de Kniepijnvrij methode. Het fijne aan deze methode vind ik dat je eerst meegenomen wordt in wat je hebt, de oorzaken van de klachten en wat kleine veranderingen in je leven kunnen zijn om dit te verlichten. Het is belangrijk om eerst deze theoretische kennis zelf ook te weten voor je aan de slag gaat met het belasten van je knie. Hierna ga je aan de slag met oefeningen wat je steeds verder uit gaat breiden. Het fijne aan deze methode vind ik dat je alles in je eigen tempo doet, je hebt zelf de volledige controle. Als je een slechte dag hebt met je knie dan kun je zelf je oefeningen aanpassen voor die dag. De oefeningen worden heel duidelijk uitgelegd met tekst en instructievideo’s waardoor ik nooit het gevoel heb gehad dat ik niet wist wat ik aan het doen was. 


Inmiddels kan ik weer alles doen wat ik wil en beperkt niets mij meer. De Kniepijnvrij methode heeft mij enorm geholpen en Stijn is een hele fijne fysiotherapeut die weet wat hij doet en je goed kan helpen om je van je klachten af te komen. 

Wat een verademing!

Hi!

Ik wilde even laten weten dat ik echt ontzettend blij ben met dit programma! Het is zo’n verademing dat alles zo duidelijk en overzichtelijk is!


Denise - Crossfit

De tape was geweldig

Goedemorgen Stijn,

Bijna vier weken geleden ben ik bij je geweest voor mijn knie. Toen hebben wij mijn knieschijf naar binnen getaped, dit helpt gelukkig mega! De klachten die ik nu heb valt wat mij betreft prima mee te leven.

Dank hiervoor!

Youri - voetballer
Hardlopen heeft mij van mijn kniepijn afgeholpen!
Tijdens het sporten in de sportschool kreeg ik zo’n last van mijn knie dat ik niet meer mee kon doen met de groepsoefeningen. Ik ben naar de fysio geweest en daar deed ik wekelijks oefeningen. Ik merkte geen verbetering en dat frustreerde mij. Na een doorverwijzing van een arts kwam ik bij Stijn terecht van kniepijnvrij.nl. Ook hier kreeg ik oefeningen maar dan voor mijn hele lijf. Ook kreeg ik een hardloopschema mee. Dit laatste verbaasde mij omdat ik vaak hoorde dat hardlopen slecht is voor je knie. Maar tijdens het hardlopen heb ik geen pijn en dat is zo fijn. Ik mag dus gewoon bewegen en sporten en mijn knie gaat er zelfs sterker van worden. Het helpt mij om wat te doen in plaats van rust te houden. Dit doet mentaal ook wat met mij, ik voel mij sterker en zit lekkerder in mijn vel. Ik merk dat mijn knie sterker wordt en mijn pijn minder, hoe fijn is dat?!  
Met kniepijnvrij ben ik weer kniepijnvrij
Carolien - hardloopster


"Na 8 weken pijnvrij!"

Na 5 jaar ben ik eindelijk af van de pijn in mijn knie. Ik heb verschillende onderzoeken en behandelingen gehad bij verschillende artsen, fysiotherapeuten en manueel therapeuten. Niemand heeft mijn klachten kunnen verklaren dan wel verholpen. De kniepijnvrij methode heeft mijn klachten verholpen door mijn onderrug te mobiliseren en door oefeningen die mijn heupspieren sterker hebben gemaakt. De oefeningen zijn fijn om te doen en deze pas ik nu regelmatig toe tijdens mijn trainingen in de sportschool. Ik zou iedereen de kniepijnvrij methode aanraden.  Na acht weken ben ik zo goed als pijnvrij en ben ik Stijn en zijn kniepijnvrij Methode heel dankbaar

Eva - fitness

"Zo inspirerend!"

Ha Stijn, Het gaat eindelijk zó goed dat ik het even aan wil kijken en de consulten wil bewaren voor als ik letterlijk 'jouw zetje in de rug '  weer goed kan gebruiken.  Nu op een marathon schema gestapt en van de knie en de heup krijg ik geen negatieve geluiden meer door.   Ik trek aan de bel al er leeuwen en beren op de weg zijn! Enne,  inmiddels al een tijdje vegan.  Twee maanden denk ik al.  Mede geïnspecteerd door jou en game changers.. 

thanks! 

Lena - marathonloopster
"Nooit meer gedacht!"
Na meer dan 35 jaar met knieklachten te hebben gelopen en heel veel verschillende therapieën geprobeerd te hebben. Dacht ik, nooit meer iemand die hoeft te zeggen “ ik kan je helpen”. Maar nadat ik wat informatie had gezien en gelezen van Stijn, toch wel weer  gedacht laat ik het dan toch nog 1 keer proberen. Met flink wat sceptisch naar Naarden afgereisd en daar de eerste behandeling ondergaan. Echt niet normaal wat er in een half uur kan veranderen. Nu 3 behandelingen gehad en kan eerlijk zeggen dat mijn klachten met 70-80 % verminderd zijn. Ik ben weer in staat om leuke dingen actief mee te doen en hoef niet meer te zeggen, gaan jullie maar zonder mij.
De oefeningen van het knieholteprogramma zijn prima te doen. Zeker als je merkt dat het beter gaat. Stijn, ik en mijn gezin zijn er een stuk gelukkiger van geworden. Heel, heel erg bedankt.
Met het Knieholte programma van Kniepijnvrij los jij wel je knieholtepijn op!
Chris de Vries 

"Nooit meer verwacht!"

Eind jaren 90 heb ik tijdens voetballen mijn knieband gescheurd en daarbij ook mijn meniscus en kapsel beschadigd. Na 9 maanden herstel is er besloten mijn knieband niet te reconstrueren. De arts was duidelijk: Ik kon niet meer gewoon sporten en als ik dat wel zou doen zou ik voor mijn 50e een kunstknie hebben.

Inmiddels 45 en nog steeds elke dag aan het sporten begon mijn knie steeds meer op te spelen. Elke dag als reactie vocht in mijn knie en een zeurende pijn. De woorden van de arts gingen dan vaak door mijn hoofd en ik begon mij erbij neer te leggen dat hij gelijk zou krijgen. De pijn zat in mijn knieholte tegen mijn kuit aan. Tegen beter weten in toch nog een ronde google en zo kwam ik op kniepijnvrij.nl.

Mijn eerste indruk van Stijn was meteen goed. Hij begrijpt hoe belangrijk sporten voor iemand kan zijn en denkt in mogelijkheden. De 'van der Akker manipulatie-techniek' is niet fijn maar duurt maar heel even. Zodra ik van de behandelbank afstapte voelde ik voor het eerst in jaren geen verschil tussen beide knieën en dit gevoel bleef! 3 weken later een 45 km trailrun en zelfs hierna geen reactie, geen vocht en geen pijn! Ongelooflijk!

Hierna nog één behandeling gehad en tot de dag van vandaag superblij dat Stijn op mijn pad gekomen is!

Carel - Crossfit / Man vs Coast

Basis

programma

Train je heupspieren sterk!  Verbeter je looptechniek en verhelp de pijn in je knie. Een aanrader voor hardlopers!

Los je jumpers knee klacht op met Kniepijnvrij

Jumpers knee programma

Met het jumpers knee programma train jij jezelf in 5 fases weer naar een kniepijnvrije sporthervatting toe.


Los knieholtepijn op met Kniepijnvrij

Knieholte 

programma

Met het knieholte programma van Kniepijnvrij pak jij de oorzaak aan van de pijn in jouw knieholte.


Los het patellofemoraal pijnsyndroom op met Kniepijnvrij

Kniepijnvrij 

Methode

Zeg maar dag tegen het patellofemoraal pijnsyndroom (knieschijfpijn)


Los knieartrose pijn op met Kniepijnvrij

Versla 

Artrose!

In dit programma van Kniepijnvrij leer jij alles over artrose en maak je jouw knieën artroseproof!


"Eindelijk pijnvrij een Marathon rennen!"

Na 8 maanden aanmodderen, verschillende adviezen van huisarts en fysio, was er geen vooruitgang met mijn kniepijn en kon ik niet hardlopen. Ik kwam bij Kniepijnvrij terecht en na een consult met Stijn ben ik vol goede moed aan de slag gegaan met de oefeningen. Volgens mijn vorige fysio mocht ik niks doen als ik pijn had en er was altijd pijn, volgens Stijn moest ik daar anders mee omgaan en voorzichtig starten met hardlopen. Na een MRI scan vertelde de Orthopeed dat ik nooit meer een marathon zou kunnen lopen, maar volgens Stijn moest ik oefeningen doen die mijn kracht zouden vergroten en mijn knie langzaam weer klaar zouden krijgen voor langere afstanden. De oefeningen waren makkelijk uit te voeren thuis en met het hardloop schema van Kniepijnvrij kon ik langzaam in intervals mijn afstand weer opbouwen. Na 3 maanden trainen was de pijn in mijn knie weg en liep ik de marathon in London. Met nog wel de angst om achteraf terug te vallen en opnieuw met pijn in mijn knie te zitten, maar ook na de marathon was er geen pijn in mijn knie en voel ik mij eindelijk weer wat zelfverzekerder om door te zetten en te kijken naar de toekomst.

Van het horen dat ik nooit meer een marathon kon lopen naar een traject dat dit wel gewoon mogelijk heeft gemaakt, is wat mij betreft echt geweldig. Ik zou dan ook Kniepijnvrij voor iedereen aanraden die met problemen met zijn knie loopt.

Arno - Marathonloper voor Rhinorunners. www.savetherhino.org

"Onwijs dankbaar!"

Mijn blessure is in 2019 begonnen tijdens een wedstrijd met team NL tegen Duitsland. Sindsdien is het een lang proces geweest van verschillende fysio behandelingen, halve speel seizoenen. Het was vooral een cyclus van zoeken naar wat aansluit en steeds zonder resultaat. Na verschillende arts bezoeken, fysio behandelingen, injecties en MRI's werd mij het kniepijnvrij programma van Stijn aangeraden. Voordat ik met het programma begon, liep ik ongeveer al 1,5jaar met mijn klachten.

Ik was enorm sceptisch toen ik met het kniepijnvrij programma begon. 'Ik heb al zoveel geprobeerd met fysio's & artsen, waarom zou dit wel werken?' Vanaf de 1e afspraak voelde ik me eindelijk begrepen. In tegenstelling tot voorheen, kreeg ik nu informatie die aansloot bij wat ik fysiek ervaarde. De opbouw was veel rustiger- en er werd intensiever aandacht besteed aan mijn knie zelf (niet alleen oefeningen uitvoeren). Het onlineprogramma heeft mij kennis bijgebracht over de situatie van mijn blessure. Al gauw was mijn twijfel verdwenen en ontstond er weer hoop op vooruitgang. Ik heb de behandelingen als zeer prettig ervaren. Ik kon met alle vragen bij Stijn terecht en hij legde alles. De behandeling werd in overleg afgestemd, waardoor ik mij altijd betrokken en gehoord voelde. Dit was voor mij als topsporter enorm waardevol, omdat werd gekeken naar wat ik nodig had en elke week weer opnieuw klaar werd gestoomd om zo goed mogelijk mee te blijven draaien. Elke afspraak was er een nieuwe evaluatie en vanaf daar gingen we verder bouwen. Stapje terug, stapje verder, aanpassen of een specifiek onderdeel vergroten (op toepassing trainingen/wedstrijden).

Toen ik bij Stijn begon kon ik fysiek zeer weinig, ook mijn dagelijks leven werd beperkt. Het onlineprogramma, de aanpak van opbouw, communicatie en behandelingen hebben tot nu toe als resultaat dat ik minder tot (sommige dagen) geen last ervaar. Voor zeker 85% heb ik mijn oude leven weer kunnen oppakken. De andere 15% duurt wat langer vanwege mijn topsport die ik nog steeds wekelijks beoefen. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik de situatie, belasting zelf kan evalueren en vanaf daar zelf het plan aanpassen. Voorheen had ik geen idee of dat wat ik voelde goed of slecht was en welke keuze ik vanaf dat punt het best kon/moest maken.

Ik ben Stijn onwijs dankbaar en zal iedereen die het mij vraagt dan ook zeer zeker het kniepijnvrij programma aanraden!

Onaïsha Franka - Nederlands Softbal team

"Ontzettend verhelderend!"

Het online kniepijnvrij programma is ontzettend verhelderend. Elk inzicht over mijn totale zijn en het waarom. Nu al voelt het een stuk *lichter*  bizar!! Stap 2 kan door!

Ik ben een weekje op vakantie geweest en sinds woensdag weer thuis. Tijdens deze week heb ik alle slaap, stress, rust , ademhaling en oefeningen alles kunnen doen. Het werkt en ik voel steeds meer wat ik voel en wanneer of waarom. Veel progressie in mijn basis ritme qua slaap ontwikkeld en meteen effect op alles. Mijn onderrug heeft sowieso alle aandacht vanwege mijn rug operatie er zitten nu sinds 2019 3 schroeven in. Logisch dat mijn knie ook om aandacht vroeg…Doe alles met beleid en herstel van rug met ondersteuning van oefeningen waardoor ik weer kan rennen ‍ wandelen ja zelfs skiën  met rug protector op rustige pistes was weer mogelijk  Mijn bovenbenen zijn erg stijf inderdaad en heupen ook dus de oefeningen doen wonderen maar wat ik heel verhelderend vind is de mindset van pijn voelen en dat je ook daar invloed op hebt. Mijn mentale kracht is zeg maar vrij hoog maar met knieën dacht ik altijd dat er echt schade was …. Natuurlijk is pijn een waarschuwing maar het brengt communicatie tussen je hoofd en lijf. Alsof je tegen je knie zegt letterlijk dat het okay is en dat het goedkomt….

Mijn pijn is al verminderd . Wederom zo leerzaam 

Maar dat zal jou niet vreemd zijn. Ik ben er in ieder geval erg mee geholpen en zet de volgende stap weer in( met kleine vertraging maar daardoor groot sprongetje gemaakt) 

Dankbare groetjes, 

Brenda - Marathonloopster

"Ik heb mijn vrijheid terug!"

Dankzij de gerichte aanpak van de Kniepijnvrij Methode van Stijn kan ik weer kracht leveren op mijn pedalen! Mijn MTB sport geeft me vrijheid; het is mijn uitlaadklep.

Dankzij de Kniepijnvrij Methode van Stijn kan ik dat beleven en ook weer langer op t zadel zitten.

Anne - Mountainbikester
"Mega Blij!"

Het kniepijnvrij programma heeft me goed geholpen tijdens mijn blessures. Het gaat nu heel goed en daar ben ik mega blij mee na 200 andere Fysios waarmee ik niet goed ben geëindigd. Inmiddels ben ik weer bezig aan mijn triatlons! 

Kaylee - triatleet
"Wat een eye opener!"

Melissa is na haar operatie 2 jaar lang bij meerdere fysiotherapeuten geweest maar helaas konden die haar niet verder helpen, ze bleef pijn houden en kon niet mee doen met de activiteiten op school. Zelfs 20 minuten naar school fietsen was al te pijnlijk. Nadat we doorverwezen zijn naar Stijn is Melissa het programma Kniepijnvrij gaan volgen. Wat vooral een eye opener is in het programma is dat er veel te maken heeft met de signalen die je lichaam afgeven aan je hersenen. Tijdens het programma wordt de belasting op de knie langzaam opgebouwd. Melissa is nu zover dat ze 10 trappen op kan lopen op school en weer lekker in de sportschool kan gaan trainen! Wij raden dit programma en de begeleiding van Stijn echt aan. Melissa kan nu overal weer aan mee doen en daar zijn wij heel blij mee.

Kitty, moeder van Melissa
"Geen knieholtepijn meer!"

Ik heb pijn in mijn knieholte sinds medio december, ontstaan na val op schaatsbaan en verder verslechterd na een dagje op mijn knieën klussen. Waardoor het erg verkrampte. In totaal ca 1,5 maand serieuze klachten gehad. Hiervoor ben ik naar de huisarts geweest en zij kon niets constateren. Vervolgens naar osteopaat geweest en twee keer behandeld. Wel enige verlichting, maar nog steeds verkrampte spier in knieholte.

De sleutelmanipulatie heeft erg geholpen en mijn knie was na de eerste keer al 50% minder stijf/verkrampt. Verschil met andere fysio’s vond ik de enorme kennis van Stijn van knieklachten. Het online programma heeft ook meegeholpen mijn algehele lenigheid en stabiliteit te verbeteren door een aantal simpele oefeningen.
Mijn klachten zijn voor het grootste deel verdwenen en ik weet dat bewegen juist alleen maar helpt bij volledig herstel en ik daar juist niet te voorzichtig mee hoef te zijn.

Ik zou Stijn en zijn programma van harte aanbevelen. Ik woon zelf vlak bij Leeuwarden maar vond het de reis naar Naarden meer dan waard!

Maarten - Mountainbiker

Basis

programma

Train je heupspieren sterk!  Verbeter je looptechniek en verhelp de pijn in je knie. Een aanrader voor hardlopers!

Jumpers knee programma

Met het jumpers knee programma train jij jezelf in 5 fases weer naar een kniepijnvrije sporthervatting toe.


Knieholte 

programma

Met het knieholte programma van Kniepijnvrij pak jij de oorzaak aan van de pijn in jouw knieholte.


Kniepijnvrij 

Methode

Zeg maar dag tegen het patellofemoraal pijnsyndroom (knieschijfpijn)


Versla 

Artrose!

In dit programma van Kniepijnvrij leer jij alles over artrose en maak je jouw knieën artroseproof!


"Zeer verbaast!"

Mijn naam is Pascal, ik ben 51 jaar en fiets al 30 jaar. Vorig jaar november kreeg ik wat irritatie in mijn knieholte. De rit erna ging dit na een half uur trappen over in steken in de knieholte. Zoals veel fietsers dacht ik als ik een pijntje had…daar trap ik wel doorheen.De rit die volgde heb ik de steken geprobeerd te negeren, en flink doorgefietst. Het laatste half uur van die rit leek het of iemand met een breinaald in mijn knieholte zat te prikken. Heb na die rit ook 2 dagen mank gelopen! Besloot een aantal weken de fiets te laten staan, in de hoop dat de klacht met rust zou wegtrekken. Na een maand volledige rust weer opgestapt voor een rustig ritje van anderhalf uur op een licht verzet. Ik was na een half uur weer thuis. Helaas! De pijn was terug. In januari naar de fysio gegaan, die zei, overbelaste pees in de knieholte. Na 4 behandelingen die bestonden uit drukken, masseren, en thuis veel rekken besloot hij dry needling toe te passen in mijn knieholte, hamstring en kuit. Dit was behoorlijk pijnlijk, maar zonder het gewenste resultaat. Na een behandeling of 10 had ik er niet zo veel vertrouwen meer in dat dit goed ging komen. Had de klacht nu al ruim 5 maanden, en het nieuwe fietsseizoen stond voor de deur. Besloot zelf en beetje rond te zoeken op internet en kwam Stijn Haverkamp tegen. Kon vrij snel bij hem terecht en hij zei dat het plantaris hypertonie was. Een soort verkramping van een pees in de knieholte die met rust niet verdwijnt en vaak slaan de reguliere behandelingen niet aan. Na een aantal vragen van Stijn wist hij hoe hij deze klacht aan moest pakken.Stijn besloot de sleutel manipulatie techniek te proberen. Deze behandeling is niet pijnloos, de tranen stonden in mijn ogen. Na de eerste behandeling zei Stijn tegen mij, ga van de week maar rustig een stukje fietsen! Ik reed een uurtje rustig op de racefiets. Het voelde nog wat strak in mijn knieholte, maar geen steken!!! Ik was zeer verbaasd dat na de eerste behandeling ik weer een uur kon fietsen zonder pijn. Ik heb 5 behandelingen gehad van Stijn in combinatie met zijn knie programma! Nooit gedacht dat na al die maanden en verschillende behandelingen ik met deze sleutel manipulatie techniek en zijn knieprogramma ik zo snel weer klachtenvrij op de fiets zou zitten!!

Stijn bedankt!

Pascal - Wielrenner

"Het voelde als een wonder!"

Nadat ik een acute kniepijn kreeg en de dokter me aangaf 3/4 weken rust te nemen ben ik op zoek gegaan naar een sneller herstel. Zo kwam ik in contact met Stijn Haverkamp van Kniepijnvrij. 

Aangezien de pijn spontaan kwam opzetten een paar dagen nadat ik geklust had was de exacte reden niet terug te halen. Ik had niks verdraaid. Na mail contact met Stijn heb ik het Kniepijn programma aangeschaft zodat ik daar direct mee kon beginnen. Stijn deed er vervolgens alles aan om zo snel mogelijk een afspraak met me in te plannen en ik was er erg gelukkig mee dat ik de volgende dag al terecht kon. Ik had toen 3 dagen last van mijn knie en kon amper lopen.

Tijdens de afspraak heeft hij mijn meniscus losgemaakt, het leek erop dat de knie op slot zat. En hij heeft de sleutelmanipulatie toegepast. Ietwat pijnlijke behandeling, maar ik had er alles voor over om snel te herstellen. Na de behandeling was het iets soepeler maar een echt verschil merkte ik niet. Aangezien de knie wat dik was heb ik een ontstekingsremmer genomen. Later in de middag zakte de pijn al snel weg. Ik dacht dat ligt aan de pijnstiller, maar na een nacht was de pijn nog minder. Die dag liep ik nog wat voorzichtig, bang om het erger te maken, maar de dagen erna kon ik nagenoeg weer normaal lopen en was de knie al bijna pijnloos.

Het voelde als een wonder. Ipv 3 tot 4 weken niks doen was ik binnen 3 dagen weer op de been. Een week later heeft Stijn nogmaals dezelfde behandeling gedaan en sindsdien heb ik nergens meer last van. Ik blijf doorgaan met de oefeningen van het Kniepijnvrij programma, want deze pijn wil ik nooit meer. De oefeningen kosten niet heel veel tijd en kunnen toekomstige kniepijnen voorkomen. Ik kan iedereen met knieklachten aanraden contact op te nemen met Stijn. Hij is een ware specialist in tegenstelling tot de meeste fysiotherapeuten die meer generalisten zijn.


Kirsten - Kitesurfster

"Na 13 jaar van mijn kniepijn af!"

Ik heb 13 jaar lang een zeer pijnlijke knie gehad, diverse fysiotherapeuten gehad met diverse behandelmethoden zowel kracht training als shock wave therapie, diverse orthopedisch chirurgen bezocht, allemaal zonder resultaat. Ik had zoveel pijn dat ik mijn sport activiteiten heb moeten staken en ik geregeld huilend van de pijn uit mijn werk kwam. Uit pure ellende heb ik krukken aangeschaft om op deze manier mijn knie te ontlasten. Ik slikte zware pijnstillers, voorgeschreven door mijn huisarts daar deze inmiddels ook niet meer wist wat hij met mij en mijn knie moest.
Tot ik begin dit jaar (2021) opnieuw naar een orthopeed ging die mij vertelde naar Stijn te gaan. Uiteraard dacht ik, ja hoor weer een fysiotherapeut.
Ik ging behoorlijk sceptisch naar mijn eerste afspraak toe. Stijn had al na 20 minuten de oorzaak van mijn ellendige pijn gevonden. Hierna hebben wij een behandelplan opgesteld die ik voornamelijk thuis heb kunnen doen. de oefeningen die ik moest doen waren heel erg toegankelijk door alle filmpjes op de website.
1 x in de 6 weken zou ik naar de praktijk komen voor een tussenstand. Eigenlijk in de eerste 6 weken was ik nog steeds heel sceptisch, waarom zou deze beste man mij wel kunnen helpen na al die jaren?! Maar zeer zeker het resultaat mocht er wezen. Er was al een flinke vooruitgang te zien en ik was op de goede weg! Met een paar kleine aanpassingen in de oefeningen werd ik weer op pad gestuurd. Nu ongeveer 5 maanden later, ben ik compleet pijnvrij!! Ik gebruik geen krukken meer en geen pijnstillers meer. Ik kan weer sporten. En bovenal ik kan weer fatsoenlijk mijn werk uitvoeren zonder huilend thuis te komen!
Mocht de pijn terugkomen (dit is mogelijk door meerdere factoren) weet ik nu hoe ik het gelijk weer kan verhelpen door middel van de oefeningen die we hebben gedaan.
Ik kan écht uit de grond van mijn hart zeggen dat Stijn mijn leven nóg mooier heeft kunnen maken dan hij al was. Ik kan echt iedereen deze behandelmethode en vooral ook Stijn aanbevelen. Alsjeblieft ook al ben je het vertrouwen verloren in fysiotherapie, geef Stijn een kans!

Rowanne - paardrijden

"Kan mijn beroep weer uitoefenen!"

Tijdens de ‘staatlich’ opleiding in Oostenrijk (de hoogst haalbare opleiding voor een skileraar) begon ik continu last van mijn beide knieën te krijgen. Na toch door te gaan en weinig gehoor aan de klachten te geven liep ik inmiddels 2 en een half jaar met klachten voordat ik medische hulp zocht. Ik ben doorverwezen voor een MRI door de chirurg en toen bleek het een chronisch geïrriteerde patella pees (knieschijf pees) te zijn (jumpers knee). Toen ben ik via de arts naar Stijn doorverwezen en ben ik met Stijn de Kniepijnvrij Methode gestart. Omdat ik zelf al wat ervaring had met fysio en in de sport werkzaam ben merkte ik gelijk dat Stijn kennis had van zaken. Hij neemt jou en je blessures erg serieus en is erg fijn en professioneel in zijn omgang met mensen. De behandelingen op locatie in combinatie met het flinke trainingsschema van Kniepijnvrij wat ik daarnaast zelf af moest werken heeft mij heel erg geholpen bij het ‘laten verdwijnen van mijn pijn’. De trainingen en behandelingen zijn erg gepersonaliseerd waardoor het haalbaar is op een effectieve manier het traject te doorlopen.

Ik zou de Kniepijnvrij Methode aan iedereen aan kunnen raden die last van zijn knie heeft. Of je nou afhankelijk bent of niet van je lichaam, Stijn helpt je ermee!

Heel erg bedankt Stijn dat je mij met de Kniepijnvrij Methode van de vreselijke pijn af hebt kunnen helpen en ik nu weer zonder zorgen en met alle plezier mijn beroep uit kan oefenen!

Max - Professioneel skiër

"En……. het resultaat is echt geweldig!!! "

Ik ben Taco Struik, eind vijftiger en een actieve sporter in wielrennen, fitness en wandelen. Eind september 2021 heb ik waarschijnlijk in een verkeerde houding, enkele uren op mijn knieën gezeten om de dakrand van mijn huis schoon maken. In de dagen daarna begon ik last van mijn linker knie te krijgen. De knieholte werd pijnlijk met uitstraling naar kuit een hiel. Buigen van de knie veroorzaakte pijn, traplopen ging moeizaam en ook wielrennen werd meer een kwelling dan ontspanning. Eigenlijk kun je de zeurende pijn het best beschrijven als een tennisbal die klem zit in je knieholte, en die bij iedere beweging voor spanning en druk in de knieholte zorgt. Mijn eerste gedachte was; het gaat van zelf wel weer over. Wat echter niet gebeurde. Sterker nog, het werd alleen maar beroerder.Na lokaal diagnoses te hebben gekregen als kraakbeenslijtage en ontstoken/geïrriteerde slijmbeurs, en een pijnlijke massage van de Plantaris, zou het door rust en thuis-oefeningen in de tijd beter moeten worden. Ook waarschijnlijk vanwege mijn veelal staande een lopende beroep, boekte ik in de daaropvolgende weken echter geen enkele vooruitgang. Ik ben toen op internet gaan zoeken en kwam terecht op de website van Stijn; https://kniepijnvrij.nl

Kort gezegd, de symptomen die Stijn beschrijft bij knieholtepijn – De Plantaris Hypertonie,  waren helemaal op mijn knie van toepassing. Ik heb toen een afspraak gemaakt bij Stijn voor een intake gesprek en aansluitend een eerste behandeling. De diagnose van Stijn luidde; over gespannenheid  (hypertonie) van de Plantaris spier. En de enige behandeling die mij op korte termijn verder kon helpen is; de van den Akker sleutelmanipulatie.

En……. het resultaat is echt geweldig!!! Direct na de behandeling voel je een heerlijke ontspanning in je been. De dagen na de behandeling voel je gelijk al een enorme verbetering. De laatste dagen voor mijn tweede afspraak kwamen de klachten weer wat terug. Uiteindelijk heeft Stijn mij in 4 tot 5 behandelingen helemaal van mijn klachten aan de knie afgeholpen. Daarnaast heb ik oefeningen mee gekregen om herhaling in de toekomst te voorkomen. De oefeningen hebben bij mij voornamelijk betrekking op het versterken en flexibiliseren van mijn hamstrings. Eigenlijk vreemd dat zo’n rare behandeling als de van den Akker sleutelmanipulatie, zo snel een positief effect op het herstel van de Plantaris spier heeft.

Stijn bedankt!

Taco Struik - actieve sporter
Na een jaar knieklachten belandde ik bii Stijn. Ik had al veel fysiotherapie gedaan en diverse bezoeken bij een orthopeed gehad. Stijn deed een aantal manuele behandelingen, sindsdien is de pijn in mijn knie significant verminderd. Daarnaast hielp hij me met beslissen over wel of niet laten opereren.

Ik heb Stijn ervaren als zeer deskundig, to the point, rustig en ondersteund.

Anja Otto - wandelaarster


Ik heb al ruim 3 jaar knie klachten. Vaak s’nachts wakker van de pijn, last met traplopen, lang zitten maar ook na een tijd lopen. Niet meer kunnen hardlopen, minder sporten (paardrijden) en minder makkelijk met mijn kinderen spelen. Sinds de behandelingen heb ik minder pijn s’nachts, kan ik makkelijker bewegen, ben ik weer begonnen met paardrijden en hardlopen en is de tijd na inspanning korter om weer te herstellen. Ik had al eerder fysio therapie gehad maar dat was vooral gericht op het losmaken van de knie. Het kniekapsel van mijn knieschijf bleek te stug te zijn. Bij Stijn en de kniepijnvrij methode werd er ook gemasseerd maar ook gekeken naar het probleem, door middel van metingen gekeken hoe het met de spierkracht was en waar het verbeterd kon worden. Met oefeningen in het kniepijnvrij programma kon ik dit thuis trainen en kwam ik regelmatig in de praktijkruimte om te kijken hoe het ging en voor het masseren. Ook het intapen is iets wat nog niet eerder was gebeurd en wat ik geleerd heb zodat ik dit thuis ook kan doen. Dit intapen was nodig om het kapsel weer mobiel te krijgen. De oefeningen van het kniepijnvrij programma vond ik makkelijk uit te voeren, duidelijk omschreven en voorgedaan in de videoinstructies.

Ik kan het kniepijnvrij programma zeker aanraden! Het is specifieker dan bij de fysio. Er wordt ook aandacht besteed aan de mindset. Alles bij elkaar heeft dit programma mij goed geholpen!

Bianca - verpleging


Voordat ik bij Stijn kwam had ik ongeveer al twee jaar lang klachten aan mijn knie. Ik heb hiervoor al meerdere fysio’s gezien en ben zelfs al een keer geopereerd, maar hierbij wisten ze elke keer niet wat het was en konden zij niks vinden. Dit zorgde ervoor dat ik 2 jaar lang door bleef lopen met mijn klachten, waardoor ik eigenlijk continu belemmerd werd en ik veel pijn had op een dag. Toen ik bij Stijn kwam werd ik meteen anders benaderd, doordat hij heel erg gedreven was in het vinden van een oorzaak. Mijn vorige fysio’s keken veel naar de bekende dingen en Stijn zocht iets verder, waardoor uiteindelijk de oorzaak naar boven kwam. Dit komt vooral omdat mijn vorige fysio’s alle soorten klachten behandelden en Stijn echt alleen gericht is op de knieën. Het resultaat was dat ik een vrij pijnlijke behandeling moest en toen hij vertelde dat die behandeling nog 4x herhaald moest worden, verklaarde ik hem voor gek. Gelukkig hing er altijd een goede sfeer waardoor we alleen maar konden lachen om zulke dingen en dat zorgde er ook voor dat de behandelingen iets dragelijker werden. Na deze behandelingen was er eigenlijk al snel verlichting te voelen en dat was ook ons uiteindelijke doel, waardoor het resultaat eigenlijk heel goed was. De klachten zijn nu grotendeels weg en daardoor wordt ik minder belemmerd en heb ik veel minder pijn. Ook heb ik regelmatig op de site gekeken voor oefeningen en deze hielpen mij vooral omdat ik zeker wist dat deze voor mij geschikt waren. Als ik mensen tegen kom met dezelfde klachten zou ik deze meteen doorsturen, omdat ik weet dat er ook naar de minder voor de hand liggende dingen gezocht wordt en dit is iets wat bij mij het verschil heeft gemaakt.

Melissa


De knieklachten openbaarden zich voor het eerst zo’n drie jaar geleden. Er was vaak napijn na inspanning. Zitten in hurkstand ging vrijwel niet meer, opstaan van de bank alleen met hulp van kracht in de armen. De knie bij zitten dicht naar je toe trekken werd ook onmogelijk.
Diverse therapeuten en de huisarts hebben de klachten bekeken. Vrijwel al het gebruikelijke kwam naar boven. Eerst het advies om rust te pakken. Maar eenmaal weer begonnen keerden de klachten snel terug. De rug werd diverse keren recht gezet, op zich prima, maar geen oplossing voor de klachten.
Er werd geadviseerd zooltjes te nemen en loopschoenen aan te passen. Er werd een röntgenfoto gemaakt van de knie maar dat toonde vooral aan dat er weinig schade was. Het kraakbeen was er niet op te zien trouwens.
Het dichtst bij een oplossing leek ik te komen toen ik in Rotterdam diverse keren Prolotherapie kreeg. Dat was een injectietherapie waarbij met een injectie van glucose de lichaamseigen genezingsreactie gestimuleerd moest worden.
De pijn verdween, maar slechts tijdelijk. Het hardlopen ging in die periode weer goed. Maar de pijn keerde terug en vaak was 500 meter of een kilometer hardlopen al een probleem. Bovendien bleef de knie dan dagenlang gevoelig.
In Naarden deed Stijn Haverkamp onderzoek. Waar hij vaak probeert een operatie te voorkomen was nu al snel duidelijk dat het de enige oplossing was. We deden oefeningen, maar de pijn bleef. Er kwam een mri-scan en die toonde schade aan de binnenmeniscus aan. Een kijkoperatie volgde. Dat was een succes. 25 procent van de meniscus werd bijgeknipt. Er was geen pijn na de operatie. En na vijf weken bleek bij een test dat de kracht in beide knieën gelijk was. De aanpak van Stijn Haverkamp bleek na jaren van aanmodderen de oplossing. Met de snelle doorverwijzing naar orthopeed Yde Engelsma werden de klachten snel weggenomen. Ik loop inmiddels weer hard, pijnvrij.

Mikos - hardloper


‘Mijn knieklachten zijn in oktober 2019 verschenen doordat ik mij verstapte tijdens het sporten. Ik ben bij veel ziekenhuis- en fysioafspraken geweest voor onderzoek en behandelingen, maar niks hielp. Zelfs shockwave therapie werkte niet. In maart 2020 ben ik uiteindelijk voor onderzoek bij de Bergman Clinics terecht gekomen, waar Stijn Haverkamp werd toegewezen als mijn fysiotherapeut.

Toen ik bij Haverkamp mijn eerste afspraak had, liep ik al ruim een half jaar met mijn klachten. Anders dan eerdere fysiotherapeuten, vertelde Stijn mij heel helder dat de pijn ook iets psychisch kon zijn, en dat de oorzaak van mijn kniepijn in mijn rug en heupen lag (dit hebben eerdere onderzoeken en fysiotherapeuten nooit geconcludeerd). Gezien ik redelijk ver weg woonde, ben ik thuis aan de slag gegaan met de online behandelingen van Stijn. Ik merkte al gauw verschil. Door mijn rug en heupen aan te sterken, werd de kniepijn al gauw minder en kon ik weer beginnen aan dagelijkse activiteiten (een rondje lopen, fietsen, etc.). Na ongeveer 15 weken waren mijn knieklachten al zo goed als weg.

Ik kan niks anders zeggen dan dat ik erg goede ervaringen heb met zowel Stijn als fysiotherapeut en met zijn website. De website oefeningen waren een hele heldere en mooie aanvulling op de fysio oefeningen die ik van Stijn meekreeg. De diagnose die Stijn stelde m.b.t. mijn zwakke onderrug en heupen, leidden ertoe dat mijn knieklachten afnamen. Ik zou de behandelingen van Stijn Haverkamp, incl. zijn kniepijnvrij website absoluut aan anderen aanraden!’

Lucy - bootcamp


Ik heb al 4 jaar klachten, maar de laatste 9 maanden voordat ik hier terecht kwam was het erger. Door de behandeling bij Stijn kan ik nu zonder pijn dagelijkse handelingen doen en meer. Ik voel me vrijer om plannen te maken omdat ik eerst moest nadenken of ik dat wel aan zou kunnen met de pijn. Ik vond het fijn dat Stijn meteen wist waar het probleem vandaan kwam en hoe het op te lossen was waardoor het ook nog eens in korte tijd opgelost is! Het resultaat is dat ik zonder pijn de dag doorkom en comfortabel ben met handelingen waar ik eerder pijn van zou krijgen. De website zit goed in elkaar met veel informatie waardoor ik beter ben gaan begrijpen wat er aan de hand was. Ook was het een fijne ondersteuning bij de behandelingen omdat ik wist wat me te verwachten stond of achteraf nog even op de behandeling kon terugkijken. Ook was het fijn om nog even de oefeningen te kunnen bekijken Ik zou de kniepijnvrijmethode zeker aanraden, in een korte tijd ben ik van mijn pijn afgekomen!

Lynn - sportschool

Onze programma's

Basis

programma

Train je heupspieren sterk!  Verbeter je looptechniek en verhelp de pijn in je knie. Een aanrader voor hardlopers!

Jumpers knee programma

Met het jumpers knee programma train jij jezelf in 5 fases weer naar een kniepijnvrije sporthervatting toe.


Knieholte 

programma

Met het knieholte programma van Kniepijnvrij pak jij de oorzaak aan van de pijn in jouw knieholte.


Kniepijnvrij 

Methode

Zeg maar dag tegen het patellofemoraal pijnsyndroom (knieschijfpijn)


Versla 

Artrose!

In dit programma van Kniepijnvrij leer jij alles over artrose en maak je jouw knieën artroseproof!


Goede diagnose en behandeling die snel het gewenste resultaat geeft

Jurriaan


Stijn! Ik had stiekem niet meer gedacht dat ik pijnvrij wedstrijden zou kunnen spelen. Thanks voor je hulp in 2018. Je bent een baas. Tot snel!

Ewout - Professioneel tafeltenisser


Ik heb mijn doel gehaald! 10 km hardlopen zonder klachten!

Ietje - hardloopster


Ik moet bekennen dat het geweldig gaat met mijn knie!

Daisy - hardloopster


Het gaat goed, alleen nog last na lang hardlopen!

Leni - hardloopster


Ik heb al ruim 10 jaar last van mijn knie.  Ik ben hiervoor bij al bij 4 andere fysiotherapeuten geweest. Hierbij lag de focus altijd op het versterken van mijn heupen en mijn knieën.  Bij kniepijnvrij werd er niet alleen naar mijn knieën en heupen gekeken maar vooral ook naar mijn rug. Door het los maken van me rug kreeg ik al snel veel minder last van mijn knieën.  Het resultaat is dat ik nu geen zware pijnstillers meer gebruik en alles gewoon weer kan doen. Ik zou kniepijnvrij zeker aanraden! Stijn heeft veel verstand van wat hij doet en legt ook goed uit wat hij aan het doen is en wat het doel er van is.

Robin - kickboxen


In 2012 kreeg ik tijdens een Jiu-jitsu training een trap tegen mijn knie. Sindsdien heb ik al heel wat huisartsen, artsen, fysiotherapeuten, sportartsen en orthopeden gezien.  Ik heb verschillende behandelingen gehad namelijk een glucosespuit, shockwave therapie en natuurlijk heel veel verschillende oefeningen van meerdere fysiotherapeuten, geen van bovenstaande leek te helpen. Ik had de hoop op een pijnvrije knie al opgegeven.  Sinds september 2018 ben ik terecht gekomen bij Stijn. Ik kon niet meer fietsen, sporten en traplopen was pijnlijk en zo nog een aantal andere dingen die je toch eigenlijk dagelijks doet. Omdat ik niet de rest van mijn leven pijn wilde hebben en niet elke avond voor het slapen gaan minimaal 2 paracetamol (op slechte avonden soms wel 5 of 6 paracetamol) wilde slikken dacht ik, ik probeer het nog èèn keer!  De behandelingen bij Stijn heb ik als prettig ervaren. Hij luisterde goed naar wat mijn probleem was, hoe deze was ontstaan en wat precies mijn klachten waren. Zo werd elke keer ook mijn rug los gemaakt. De eerste keer was ik erg verbaast want ik dacht ik heb geen pijn in mijn rug maar in mijn knie?! Er werd mij toen uitgelegd dat de spieren in mijn knie (been) ook in verbinding staan met mijn rug. Na een aantal afspraken voelde ik al verschil. Voor het eerst na ruim 6 jaar had ik weer hoop dat de pijn weg zou gaan.  Eindresultaat:  Ik kan weer sporten, fietsen ik kan eigenlijk alles weer doen. Ik kan ook weer gaan slapen zonder paracetamol. De pijnklachten zijn tot 95% verdwenen. Tuurlijk heb ik ook wel eens een mindere dag maar ja wie heeft er niet wel eens pijn aan zijn knie?!  Om even kort samen te vatten ook al heeft het mij uiteindelijk nog een jaar gekost waarbij ik uiteindelijk maar 1x per maand langs hoefde te komen. ik ben blij dat ik het gedaan heb. De pijn is met 95% verdwenen en ik kan alles doen wat ik wil. Ik zou de behandelingen van Stijn dus ook zeker aanraden! Je komt er stukken beter uit dan dat je er in gaat.

Max - Jiu-jitsu


Mijn klachten aan mijn rechterknie zijn spontaan begonnen op 1 december 2018,  Toen kon ik mijn been niet meer optillen en strekken. De klachten hebben in totaal 11 maanden geduurd.  Ik ben behandeld door de fysiotherapeut omdat de huisarts de diagnose springersknie had opgesteld. De fysiotherapeut heeft de eerste maanden het been gemasseerd omdat alles erg strak stond en thuis deed ik oefeningen en voldoende rust nemen. Elke keer ging het wat beter en kreeg ik weer een grote terugval en was ik terug bij af.  Na 6 maanden ben ik doorgestuurd naar de orthopeed en omdat de foto's en mri scan goed waren doorverwezen naar Stijn. De behandelingen waren anders omdat de hoofdoorzaak is gevonden en dat bleek dat mijn bekken waren gekanteld en mijn heup functioneerde niet goed. Ik kreeg oefeningen mee naar huis en Stijn legde duidelijk uit wat ik moest doen. Het resultaat is heel goed. Ik heb geen klachten meer en kan weer pijnvrij sporten. Als extra voor de oefeningen kon ik de website gebruiken daar staan filmpjes op die duidelijk uitleggen en laten zien wat je moet doen. Ook staat er uitgelegd wat er precies aan de hand is waardoor jij de klachten ervaart. Dit heeft mij geholpen dat je weet waarom je die oefeningen moet doen.  Ik zou de behandeling iedereen aanraden. Het is zeker de moeite waard en ik ben heel blij met het resultaat! 

Elsemieke - Crossfit


In oktober 2017 ben ik geopereerd aan mijn knie. Mijn binnenste meniscus is voor een deel weggehaald omdat deze afgebrokkeld was. Daarna kreeg ik via het ziekenhuis een aantal oefeningen mee en voor de rest heb ik zelf het sporten (fitness) langzaam proberen op te pakken. Ik deed altijd veel aan sporten (fitnessen en hardlopen), dus mijn spieren moest ik sterk genoeg houden om het gemis van mijn meniscus op te vangen.  In maart 2018 merkte ik dat dezelfde pijn weer terug kwam. Ik mocht na veel aandringen weer een MRI laten maken en het bleek dat de arts niet genoeg weg had gehaald, waardoor het overige deel van mijn meniscus ook was gaan afbrokkelen. De arts zou in juni 2018 zijn fout herstellen.  Na deze operatie bleek mijn kraakbeen onder mijn knie ook niet glad meer te zijn, dus wat hieraan stuk was hebben ze ook direct weggehaald. Nu was het weer een kwestie van revalideren. Via het ziekenhuis kreeg ik weer een aantal oefeningen en dit was het.  Ik heb geprobeerd zo goed als mogelijk te revalideren, maar ik bleef pijn aan mijn knie houden. Het kraakte en knakte ook enorm en daar werd ik best angstig van. Ik ben weer teruggegaan naar het ziekenhuis met mijn zorgen. Maar het enige wat de arts mij kon vertellen was dat hij er niks meer aan ging doen en dat ik er maar mee moest leren leven! Hier schrok ik er van, want was nog geen 40 jaar en erg actief! Zijn assistente had ook erg met me te doen en adviseerde mij om mijn gegevens op te vragen en naar de Bergman Clinics te gaan in Naarden.   Dit was de beste zet ooit! Ik werd serieus genomen en ze hebben alles onderzocht en nagekeken.  Ze stuurde me door naar een specialist Stijn Haverkamp (Fysio/Manueel therapeut).  Hij kan me direct geruststellen en vroeg me wat mijn doel was, wat ik wou bereiken. Weer kunnen hardlopen was mijn hoogste doel. In het ziekenhuis hadden ze me namelijk verteld dat ik dat nooit meer zou kunnen doen.  Stijn maakte een behandelplan en zouden naar mijn doel toe werken. Ik was enorm blij en opgelucht. Hij gaf me hoop op een goed herstel!  In het begin had ik wekelijks een afspraak met Stijn. Hij vroeg altijd hoe het ging, of ik ergens last had en dat behandelde hij dan direct. Heel prettig. Daarna namen we de oefeningen door en werden er nieuwe oefeningen aan toegevoegd. Al vrij snel kreeg ik een schema waarin heel goed beschreven werd hoe ik het hardlopen het beste op kon bouwen in de loop van een aantal weken. Fantastisch! De oefeningen werden afgestemd om wat ik lichamelijk kon en wat haalbaar was voor mijn persoonlijke situatie.  Het ging vrij snel beter en wat het belangrijkste was, hij gaf me het vertrouwen in mijn lijf terug. Dit was ik wel even kwijt geraakt nadat er herhaaldelijk werd verteld dat ik bepaalde dingen niet meer zou kunnen doen.  In totaal ben ik een jaar in behandeling geweest bij Stijn en loop nu weer hard zonder moeite en sport als nooit tevoren. Ik ben hem heel dankbaar en zal hem ook aan iedereen aanraden. Stijn is duidelijk in zijn behandelingen, stemt het af op jou als persoon. Kijkt naar je lichamelijke en persoonlijke situatie, zodat de behandeling het meest effectief is. Je hebt echt het gevoel dat hij voor jou bezig is en dat hij er alles aan zal doen om je doel te bereiken. En dat is gelukt!  Door het ziekenhuis werd ik aan mijn lot over gelaten en door Stijn heb ik mijn leven terug. Ik ga pijnvrij en sportief de toekomst tegemoet!  De website is al net zo duidelijk en overzichtelijk als de behandelingen, heel fijn!  Dus wanneer je op zoek bent naar persoonlijke aandacht, een behandelplan op jou lijf en wensen, een specialist in hart en nieren en iemand die jou je doelen laat verwezenlijken... Dan kan ik Stijn Haverkamp zeer zeker aanbevelen.

Petra - hardloopster